MB Travel - Nagy létszámú konferenciák, rendezvények, reptéri transzferek, városnézések, vacsora programok, külföldi és belföldi utak, sítúrák, osztálykirándulások luxus vagy veterán buszokkal.

Skanzen látogatás

A SKANZEN

A Pilis-hegységben, a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén elhelyezkedő Skanzen eredetinövény- és állatvilága gyönyörű természeti környezetet biztosít a kikapcsolódásra vágyóknak. A múlttal való találkozás különleges élményét éli meg a látogató a száz-kétszáz éves épületekközött sétálva. Hű faluképbe rendezett lakóházak hangulatos enteriőrjein, eredeti bútorokkalberendezett szobáin, hagyományos módon művelt konyhakerteken, műhelyeken keresztülhazánk különböző vidékeinek népi építészeti sajátosságait, lakáskultúráját és életmódjátmutatja be a múzeum.
A hatvan hektárnyi területen 312 különböző épület – lakóház, pajta, templom, műhely,vendéglátóegység – látogatható, tematikusan nyolc tájegységbe rendezve. Az épületektöbbségükben eredeti, áttelepített építmények, komplett berendezéseik pedig a 18. századvégétől egészen a 20. század közepi életről tanúskodnak. Tájegységi kiállításaink: Észak-magyarországi falu, Felföldi mezőváros, Felső-Tiszavidék, Alföldi mezőváros, Dél-Dunántúl, Bakony, Balaton-felvidék, Nyugat-Dunántúl, Kisalföld.

Élő múzeum

Miként élték mindennapjaikat a múzeumban felépített tájegységek egykori lakói? Nemcsak megismerné életmódjukat, gondolkodásukat, hanem most is használható praktikákat is szeretne elsajátítani? A Skanzen portáin megelevenednek a paraszti hétköznapok, melyekben a konyhai, kerti munkálatok mellett jótanácsokat, ötleteket adunk a környezetkímélő háztartásfenntartására, sőt a kidobottnak ítélt tárgyak újrahasznosítására is. Megmutatjuk, hogyan készítsük el saját növényi festékünket, de még a nép misztikumba szerelmi-, bőségvarázsló is bevezetjük, mert aki hisz benne, annak segít!

További információért és az aktuális programokért látogasson el a Skanzen oldalára: www.skanzen.hu

Buszbérlés a Skanzen látogatáshoz

Buszbérlésért, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk a következő telefonszámok egyikén : +36 1 327-6694 /
+ 36 1 327-6685 vagy küldjön emailt a tour@eurama.hu címre.
  • Budapesti kiállás és visszaszállítás (bármelyik iskola vagy pályaudvar)
  • Személyszállítás a Skanzenba és vissza Budapestre
  • Kényelmes buszokkal

Buszbérlésért, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk a következő telefonszámon: +36 70 942-2600 vagy küldjön emailt az info@mb-travel.hu címünkre.